Правила пожежної безпеки в природних екосистемах

2024-03-19

/Files/images/0_1903mns/Як уникнути пожеж в екосистемах.jpg

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають непоправної шкоди природі і державі. Найбільша їх кількість, як правило, припадає на весняно-літній період, на вихідні і святкові дні, коли природу відвідує велика кількість людей, що призводить до різкого зростання кількості джерел загоряння. Тисячі пожеж внаслідок спалювання сухої рослинності на полях, городах, відкритих територіях в Україні вже стали свого роду національною катастрофою.

Причинами численних пожеж у природних екосистемах є необережне поводження з вогнем дітей та дорослих, спалювання сміття поблизу житлових будинків і на території, прилеглій до лісових масивів, іскри з вихлопних труб автотранспорту, блискавки, самозаймання промасленого обтирального матеріалу, ефект фокусування сонячних променів на склі та консервних бляшанках, залишених людьми на природі.

У 90% випадків причина виникнення пожеж в екосистемах - сама людина, яка часто необережно поводиться з вогнем, не звертаючи уваги на необхідність суворого дотримання правил пожежної безпеки.

Обухівське РУ ГУ ДСНС України у Київській області закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпек:

- не кидайте сірників,що горять і недопалків;

- розпалюйте вогнище тільки на очищеному до шару грунту майданчику;

- не випалюйте сміття на присадибних ділянках;

- не розводьте відкритий вогонь поруч з господарськими будівлями;

- покидаючи місце відпочинку, загасіть вогнище водою або закидайте землею до повного припинення горіння або тління;

- пожежу, що починається, загасіть водою або закидайте землею;

- слідкуйте, щоб діти не гралися з вогнем.

Застерігаємо усіх громадян, що за спалювання сухої трави, сміття, стерні, поживних залишків,пасовищ,ділянок із степовою або іншою природньою рослинністю, та за порушення Правил пожежної безпеки в Україні є кримінальна та адміністративна відповідальність.

Тому, обов'язково, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, не наражайте себе на небезпеку. Якщо ж виникла надзвичайна ситуація або пожежа - негайно телефонуйте за номером «101»!

Кiлькiсть переглядiв: 1

Коментарi