Чорнобиль не має минулого часу

2016-04-26

30 років минуло з дня тих страшних подій, коли вогнем і відвагою, муками і трагедією, подвигом і безсиллям увірвалось у кожну оселю страшне слово Чорнобиль.

Це урок мужності і самовідданості, це урок милосердя та професійної чесності, коли до порятунку піднялися солдати, пожежники, будівельники, медики, водії і кухарі.

Пізніше їх стали називати ліквідаторами.

В шкільному приміщенні Маслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів проходила зустріч двох поколінь - тих, кого трагедія зачепила своїм крилом, і тих, хто народився далеко від скривдженої землі і на сьогодні слухає і переживає ті події.

14 ліквідаторів - маслівчан, завітали на зустріч до учнів школи. Їм, сивочолим, схвильованим, голова села Клименко М.В. вручив знак народної пошани за громадянський подвиг та надано одноразову матеріальну допомогу від директора ТОВ СП «Маслівське» О.М.Крішньова

Спогади, спогади… В перемішку з розповідями учнів, з піснями-реквіями, зі сльозами, стали гостями шкільного приміщення. У заході прийняли участь учні 8, 7, 9 та 5 класів під керівництвом музичного керівника Єлізаренко М.М. та заступника директора школи Рибченко С.О.

Вічною славою і вічною пам’яттю, вдячністю вшанували пам’ять рятівників наших - Хвилиною мовчання.

У цей день, День Національної скорботи, тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнуться у думах кожного з нас співчуттям і милосердям.

Учень 7 класу Чалчинський О.

/Files/images/kvten/chornobil/2.jpg


/Files/images/kvten/chornobil/1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 185

Коментарi