Пам'яті Небесної сотні

2017-02-20

У минулому на долю нашої країни випало багато випробувань. Україна не раз піднімалася з колін. Побита і вся в ранах, та нездоланна для ворогів своїх, вона йшла ворогу під кулі, щоб захистити всіх своїх дітей. Терновим шляхом дійшла Україна до сьогоднішніх днів. Здавалось все скінчилося, давно минуло і більш ніхто не пройде шляхом тих кривавих дій.

Події у Києві 18-20 лютого стали фінальним і найбільш драматичним етапом революції. Слова «Слава Україні! Героям Слава!», що видавалися простим вітанням, набувають нового й особливого значення. Події 30 листопада стали переломним моментом в українських подіях кінця 2013 року. На очах у всього світу влада розстрілювала свій народ. Та люди не здавалися. Співали Гімн. Зі сцени лунали молитви, патріотичні пісні.

Тисячі поранених і майже 100 людей було вбито снайперами та бійцями спецпідрозділів міліції. Серед них – науковці, викладачі, студенти, вчителі, художники, архітектори, театральні режисери, громадські активісти. Кров цих людей стала вироком для злочинної диктатури. Ця «Небесна Сотня» своїм життям викупили свободу для мільйонів українців і дає шанс збудувати нову демократичну правову державу.

Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам яті, бо «Герої не вмирають!"

В школі пам'ять Небесної сотні вшанували лінійкою та хвилиною мовчання.

Кiлькiсть переглядiв: 148

Коментарi